Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort. Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga va

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 65 ml apa calduta
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 g zahar tos
  • 75 g faina
  • 25 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema - mousse: 225 g zmeura congelata fara samburi
  • 4 linguri Chambord (lichior de zmeura sau daca nu se inlocuieste cu apa)
  • 90 g ciocolata amaruie topita
  • 4 g gelatina inmuiata in 6 linguri apa calduta
  • 45 g zahar pudra
  • 475 g frisca
  • Glazura: 120 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri frisca lichida
  • 15 g unt

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 190 grade C si se pregateste o tava de tort. Galbenusurile si apa calduta se mixeaza pana ce devin spumoase. Se adauga vanilia si zaharul si se mixeaza in continuare pana ce se obtine o crema mai grosuta si deschisa la culoare (zaharul trebuie sa fie dizolvat). Faina, cacaoa si praful de copt se trec prin sita si se adauga treptat la galbenusuri ( in 3 reprize). Se amesteca totul bine. Albusurile se bat spuma tare. Jumatate din albusuri se amesteca bine cu compozitia de mai sus, iar restul de jumatate se incorporeaza usor, fara a scoate prea mult aer din spuma. Totul se toarna in tava tapetata si se coace timp de 20-25 minute. Cand e copt se raceste pe gratar, dupa care se taie in doua pe jumatate. Glazura: se topesc ingredientele impreuna la foc mic. Cand s-au topit se toarna ciocolata peste ceea ce va fi partea de sus a blatului. Se fac forme dorite pe ciocolata si se traseaza usor cu cutitul feliile; astfel va fi mai usor de taiat tortul dupa ce ciocolata se va intari. Crema - mousse: zmeura se decongeleaza, se face piure si se trece prin strecuratoare. Cantitatea precizata este dupa strecurare. Gelatina se inmoaie in apa dupa care se dizolva la foc mic. Frisca se bate tare, se adauga zaharul si chambordul si se mai bate putin. Se adauga apoi zmeura, ciocolata si gelatina si se mixeaza. Formarea tortului: 1. Pe un platou se asaza baza tortului, iar in jurul ei se pune un inel de tort. 2. Se toarna crema si se uniformizeaza. 3. Deasupra se pune blatul acoperit in ciocolata si se da la rece minim 2-3 ore.


Reteta Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata a fost propusa de Chipotle Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post