1. BLAT Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina. Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei. Praful de copt l
1. BLAT
Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina.
Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.
Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei, alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte. Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara, deoarece am dorit sa fac un tort carapace.
Am pus compozitia in tava si am copti.
2. MOUSSE
Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o craticioara
cu zaharul si pe foc cu ea. Am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul. Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie mai mic.
Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete. Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator. L-am scos din congi si l-am mixat pana cand a inceput a se umfla ca o spuma.
Am adaugat sucul de lamaie, am adaugat frisca, migdalele pralinate, apoi piersicile si la urma gelatina.
3. ASAMBLARE TORT
In forma rotunda de tort imbracata in folie transparenta am inceput a construi tortul-carapace.
Am adaugat primul strat de mousse, apoi al doilea blat rotund, am adaugat al doilea strat de mousse, am pus ultimul blat rotund.
Am sigilat si l-am pus la frigider pana a doua zi.
A doua zi l-am scos din frigider si implicit din forma. L-am imbracat intr-un strat de unt si l-am decorat
Pofta buna!
Reteta Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro
Alta reteta de tort cu ciocolata gasiti aici: Tort de ciocolata cu crema de capsuni ,
Tort de ciocolata ,
Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata .
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post