Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici

1. BLAT Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina. Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei. Praful de copt l

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLAT MOELLEUX AU CHOCOLAT: 150g unt la temperatura camerei
  • 250g zahar
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 120g ciocolata amaruie
  • 170g
  • faina
  • 1/2 pachetel de praf de copt
  • 250ml apa fierbinte
  • MOUSSE DE MIGDALE PRALINATE SI PIERSICI: 200ml lapte
  • condensat neindulcit
  • 200ml frisca
  • 12g gelatina
  • 100g migdale
  • 80g zahar
  • 1 cutie compot piersici (465g) sau 4 piersici
  • zeama unei 1/2 de lamai

Mod de preparare

1. BLAT

Am mixat untul cu zaharul. Am adaugat ouale si vanillina.

Ciocolata am topit-o pe baie de aburi si-am adaugat-o compozitiei.

Praful de copt l-am amestecat cu faina si apoi adaugata compozitiei, alternand o lingura de faina cu o lingura de apa fierbinte. Eu am facut cantitate dubla si am copt 3 blaturi in forma dreptunghiulara, deoarece am dorit sa fac un tort carapace.

Am pus compozitia in tava si am copti.

2. MOUSSE

Migdalele le-am taiat bucati mai mici si le-am pus intr-o craticioara

cu zaharul si pe foc cu ea. Am lasat pe foc mic pana s-a topit zaharul. Apoi cu ajutorul facaletului le-am redus la un grad de granulatie mai mic.

Am taiat piersicile (eu am folosit din compot) in cubulete. Laptele condensat l-am lasat 15 minute in congelator. L-am scos din congi si l-am mixat pana cand a inceput a se umfla ca o spuma.

Am adaugat sucul de lamaie, am adaugat frisca, migdalele pralinate, apoi piersicile si la urma gelatina.

3. ASAMBLARE TORT

In forma rotunda de tort imbracata in folie transparenta am inceput a construi tortul-carapace.

Am adaugat primul strat de mousse, apoi al doilea blat rotund, am adaugat al doilea strat de mousse, am pus ultimul blat rotund.

Am sigilat si l-am pus la frigider pana a doua zi.

A doua zi l-am scos din frigider si implicit din forma. L-am imbracat intr-un strat de unt si l-am decorat
Pofta buna!

Reteta Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici a fost propusa de DoraM pe forum culinar.ro

Alta reteta de tort cu ciocolata gasiti aici: Tort de ciocolata cu crema de capsuni ,

Tort de ciocolata ,

Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata .

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide