Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Blatul: se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel det

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:8 oua
  • 120 grame zahar
  • 80 grame faina
  • 20 grame amidon
  • 30 grame cacao
  • Crema: 24 de grame de gelatina
  • 500 de grame de iaurt cu cirese
  • 250 ml de smanaina lichida
  • 100 de grame de zahar
  • 850 gr compot

Mod de preparare

Blatul: se bat albusurile spuma. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se amesteca cu albusurile, faina, amidonul, cacaoa. Se coace in forma cu inel detasabil pana cand scobitoarea iese curata. Se taie rece pe jumatate.

Crema: se amesteca ciresele din compot scurse cu zaharul si iaurtul. Se pune gelatina in apa la hidratat apoi in sucul cireselor incalzit, cate o foaie pe rand, amestecand mereu.

Se face frisca care se pune peste prima compozitie din castron dupa care se adauga si sucul cu gelatina topita in el.

Se pune la frigider cam vreo 20 de minute.

Se pune primul blat in inelul de inox

Se varsa jumatate din cantitatea de crema

Al doilea blat, restul de crema, al treilea blat si se da la frigider.


Reteta Tort de ciocolata cu iaurt si visine a fost propusa de Adriana Nicoleta

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors