Tort de ciocolata cu glazura de vanilie

Pentru blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul 30 de minute. Se adauga albusurile spuma, pesmetul si ciocolata. Se coace in forma de tort 45 de mi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 6 galbenusuri
  • 330 gr zahar pisat cu vanilie
  • 150 gr pesmet pisat
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • Ingrediente glazura:
  • 250 gr zahar
  • 1 pahar apa
  • 4-5 linguri lichior de vanilie

Mod de preparare

Pentru blat, se amesteca galbenusurile cu zaharul 30 de minute. Se adauga albusurile spuma, pesmetul si ciocolata.

Se coace in forma de tort 45 de minute.

Pentru glazura, se fierbe zaharul cu apa pana se leaga si se poate intinde in fire ca ata.

Apoi se ia de pe foc si se adauga lichiorul, punand vasul in apa rece si amestecand compozitia pana ce capata culoarea roz.

Apoi, imediat, se toarna peste tort, lasand sa se raceasca.
Alte torturi gasiti aici:

Tort de zmeura

Tort tiramisu a la maya

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide