Tort de ciocolata cu glazura de ciocolata

Blatul Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema. Se amesteca cu untul spuma. Se adau

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul: 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1/2 baton vanilie
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura apa
  • 50 g faina
  • Glazura: 4-6 taloane ciocolata
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Blatul

Se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia fin maruntita pana ce se obtine o compozitie ca o crema.

Se amesteca cu untul spuma.

Se adauga ciocolata muiata cu apa la foc mic, faina si la urma albusurile spuma.

Se toarna compozitia intr-o forma bine unsa si tapetata cu faina. Se coace cam 1/2 ora, la foc bun.

Cand este gata, tortul ramane totusi putin cam moale la mijloc.

Se rastoarna dupa ce s-a racit si se glaseaza.

Glazura.

Ciocolata rasa, apa calda si zaharul se pun pe foc sa se lege mai moale, ca pentru serbet.

Se da jos de pe foc. Se lasa sa se racoreasca si se freaca bine pana isi schimba culoarea.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors