Tort de ciocolata cu ghimbir

Frecati margarina cu zaharul, apoi adaugati pe rand ouale, miezul de nuca, topita, zaharul vanilat si sarea. Amestecati compozitia cu telul, timp de

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200g faina
  • 6 oua
  • 150g zahar
  • 150g nuca macinata
  • 2 linguri cubulete fine de ghimbir (poate locuit cu coaja rasa de portocale)
  • 100g alba de menaj
  • 50g margarina Rama
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • Pentru crema:
  • 200g alba de menaj
  • 200g miez de nuca sfaramata
  • 2 linguri ghimbir ras cat mai marunt
  • 200g magarina Rama
  • 1 galbenus ou
  • 2 linguri
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Pentru sirop:
  • 100g zahar
  • 100ml apa
  • 4 linguri rom
  • 1 lingurita zahar
  • zahar vanilat
  • Pentru glazura:
  • 300g neagra de menaj
  • 150g margarina
  • 2 linguri
  • Pentru ornat:
  • 200g ciocolata alba

Mod de preparare

Frecati margarina cu zaharul, apoi adaugati pe rand

ouale, miezul de nuca, topita, zaharul vanilat si sarea.

Amestecati compozitia cu telul, timp de 15-20 de minute, intr-un vas pus la bain-marie.

Pregatirea cremei:

Amestecati cu mixerul toate ingredientele, tot pe foc mic. Cand s-a ingrosat, lasati-o la racit.

Intindeti in strat egal si uniform pe feliile de blat.

Pentru glazura, topiti neagra, adaugati margarina si le, amestecand bine.

Cand compozitia s-a ingrosat suficient, turnati-o uniform peste tort.
Å¢ineti tortul la rece inainte de servire.

Alte retete recomandate:

Tort de alune cu crema de cafea

Prajitura cu crema de ciocolata

Torturi de Paste

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide