Tort de ciocolata cu fructe zaharisite

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pudra lA ora. Se adauga cacaoa, coaja rasa si zeama de lamaie, albusurile spuma, faina si vanilia. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 6 linguri faina
  • vanilie
  • rom
  • Ingrediente crema:
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 1/2 baton vanilie
  • 6 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata
  • 3 linguri apa
  • 100 - 200 gr fructe zaharisite
  • 200 gr migdale
  • 10 foi gelatina
  • 2 cesti frisca
  • 6 linguri rom
  • Ingrediente glazura:
  • crema preparata

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul pudra lA ora. Se adauga cacaoa, coaja rasa si zeama de lamaie, albusurile spuma, faina si vanilia.

Se coace in forma de tort 45 de minute.

Rece se taie orizontal in 3 felii care se stropesc cu rom si apoi se umplu cu crema.

Pentru crema, ouale cu laptele, batonul de vanilie taiat marunt, zaharul si ciocolata (125 gr ) muiata in apa se fierb in bain marie pana ce compozitia se ingroasa.

Apoi se lasa la racit, dupa care se adauga restul de ciocolata taiata in cuburi, fructele zaharisite tot cuburi, migdalele prajite si sfaramate, foile de gelatina inmuiate si dizolvate in apa clocotita, frisca si romul.
Pofta buna!

Alte torturi recomandate:

Tiramisu

Tort diplomat

Tort de ciocolata

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide