Tort de ciocolata cu fondant de ciocolata

Pentru blat, se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, ciocolata topita, vanilia, coaja rasa de la o lamaie, zeama de lamaie,

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 160 gr unt
  • 125 gr zahar pudra
  • 8 oua
  • 4 batoane de ciocolata
  • vanilie
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingura faina
  • 1/2 lingura pesmet
  • 125 g migdale sau nuci
  • Ingrediente glazura:
  • 160 g zahar
  • 4 batoane ciocolata
  • 1 paharel apa
  • unt cat o nuca

Mod de preparare

Pentru blat, se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand, ciocolata topita, vanilia, coaja rasa de la o lamaie, zeama de lamaie, faina si pesmetul, migdalele oparite sau macinate, albusurile batute spuma. Compozita se coace in forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina.

Rece, blatul se acopera cu fondantul de ciocolata.

Pentru glazura, se leaga zaharul cu apa ca pentru serbet, se amesteca cu ciocolata si untul si se toarna peste tort.
Va recomandam si alte prajituri delicioase:

Placinta cu mere si nuci

Prajitura simpla si rapida cu visine

Prajitura cu capsuni

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide