Tortul de ciocolata cu crema ganache de ciocolata este o reteta minunata de tort pe care il puteti orna dupa bunul plac.
Pregatire blat de tort:
Intr-un bol mai mare adaugam uleiul, apa, zaharul, zaharul vanilat si faina.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena(se poate folosi si telul).
Impartim compozitia in 2, intr-una adaugam cacao, plicul de nes, dulceata de capsuni si omogenizam.
In tava tapetata cu hartie de copt turnam compozitiile, alternandu-le.
Dam la cuptor cca 50 min pana trece testul cu scobitaorea, dupa care lasam sa se raceasca in tava. (Eu am facut 2 blaturi).
Crema de ciocolata (ganache):
intr-un vas adaugam ciocolata rupta bucati si 100 ml frisca, lasam pe foc pana se topeste (avem grija sa nu fiarba), lasam sa se raceasca foarte bine dupa care mixam pana devine o crema pufoasa, amestecam cu restul de frisca mixata inainte.
Asamblare tort:
- 1 blat de chec
- insiropam cu sirop natural de afine de padure din camara Bunatati din Natura
- crema de ciocolata
- blatul.
Il ungem cu putin unt inainte sa decoram cu pasta de zahar sau dupa preferinta cu crema de ciocolata.
Lasam tortul de ciocolata cu flori din pasta de zahar sa se aseze putin la frigider, dupa care il putem servi.