Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie
Se bat galbenusurile cu apa calda, se adauga treptat 2/3 din cantitatea de zahar, plus zaharul vanilat si se bate energic pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se bat separat albusurile spuma tare, se adauga restul de zahar, iar apoi se inglobeaza usor crema cu galbenusurile.
Se adauga treptat faina cernuta pudra de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se adauga untul topit.
Se toarna compozitia in forma de tort demontabila unsa cu unt si se introduce in cuptorul bine incins pentru 45 de minute.
Intre timp se fierbe jumatate din lapte cu zaharul.
Restul de lapte se amesteca cu amidonul si se toarna peste laptele care clocoteste.
Se lasa la fiert, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o crema, apoi se lasa la racit.
Se bate untul spuma, se amesteca cu crema calduta, cu esenta de fistic si se adauga colorantul.
Se imparte blatul de tort in 3 felii orizontale, se ung cu frisca amestecata cu ciocolata rasa, iar apoi se monteaza tortul. Se imbraca cu crema de fistic.
Se presara lateralele tortului cu fulgi colorati de cocos si cu fistic macinat.
Tortul se serveste rece.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios