Pentru acest tort aveti nevoie de unt, zahar, cacao, oua, faina, smantana, lapte, nuci, caramel si ciocolata amaruie.
Tort de ciocolata cu doua creme se pregateste astfel: galbenusurle se amestca cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si untul moale. Se bat albusurile spuma si se omogenizeaza cu crema de galbenusuri. Se amesteca cu faina, apoi se iau 3 linguri si se pune in forma tapetata cu hartie de copt si se coace prima foaie alba, subtire. Se lasa 15 minute, apoi se scoate cu grija. In restul de compozitie se adauga cacaua si se amesteca usor. Se toarna in tava tapetata cu hartie si se lasa la cuptor cca 35 de minute. Pentru crema 1, se topeste ciocolata la bain-marie, untul se freaca cu zaharul si se obtine o crema pufoasa. Se adauga romul, smantana si la sfarsit ciocolata. Se omogenizeaza si se lasa la rece. Pentru crema 2, galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga faina, cacaua si laptele si se fierb pana se intareste crema. Se adauga apoi untul si nucile macinate. Se scoate blatul din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie in 2 parti inegale, una subtire si una mai groasa. Se aaza prima foaie alba, subtire la baza, se pune primul rand de crema cu nuci, la mijloc se asaza foaia groasa de blat, un strat de crema de unt, a treia foaie de blat si se imbraca cu restul de crema. Se orneaza cu ciocolata amaruie si nuci caramel.
Dupa cateva ore in care a stat la rece se poate servi.
Alte retete de dulciuri:
Tort diplomat
Tiramisu
Placinta cu mere
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post