Tort de ciocolata cu crema de ciocolata

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate catev

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • Ingrediente sirop:
  • 5oo gr zahar
  • 1 pahar apa
  • 1 linguri zeama de lamaie
  • 1/2 baton vanilie
  • 300 ml rom
  • Ingrediente crema de ciocolata si cacao:
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 40 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 3 batoane ciocolata
  • 50 gr cacao
  • 250 gr unt
  • Ingrediente crema de ciocolata si rom:
  • 2 oua
  • 1 pahar lapte
  • 100 gr zahar
  • 2 batoane ciocolata
  • 250 gr unt
  • 50 ml rom
  • Ingrediente glazura:
  • 2 batoane ciocolata neagra
  • 1 lingura rom

Mod de preparare

Pentru blat, se bat ouale cu zaharul pana se obtine o compozitie albicioasa. Se trage vasul de pe focul mic, zaharul fiind topit, si se mai bate cateva minute. Se adauga in ploaie faina si cacaoa cernuta, amestecandu-se usor.

Dupa coacere se taie blatul orizontal in 3 felii de grosime egala care se insiropeaza si se umplu pe rand cu cremele

preparate.

Pentru crema de ciocolata si cacao, se face un sodou pe foc, in bain marie, din oua, lapte, faina, zahar, ciocolata si cacao pana se ingroasa. Compozitiei racite i se adauga untul spuma.

Pentru crema de ciocolata si rom, se ingroasa in bain marie ouale cu laptele, zaharul si ciocolata. Compozitiei racite i se adauga untul spuma si romul.

Se glaseaza tortul cu ciocolata rasa, dizolvata in apa sau cu serbet de ciocolata.

Se mai poate imbraca pe deasupra cu o parte din crema de ciocolata si rom, iar pe margini cu cealalta crema ramasa de la umplerea tortului.
Va recomandam si alte torturi

cu ciocolata:

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Tort de ciocolata cu iaurt si visine

Tort cu ciocolata si mascarpone

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide