Pentru acest tort aveti nevoie de oua, zahar, faina, cacao, nuci, unt, lapte, ciocolata si whisky pentru acest delicios tort.
Tortul de ciocolata cu crema caramel este perfect pentru orice ocazie speciala. Pentru prepararea acestui tort se freaca galbenusurile cu sare, albusurile se bat spuma, se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat si se bat bine. Se incopropeaza galbenusurile, apoi se adauga faina si cacaua. Nucile si coaja de lamaie se adauga spre sfarsit si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt. Se intinde compozitia si se introduce in cuptorul incins. Se prepara siropul si se lasa la fiert pana scade la jumatate. Separat, se carmalizeaza zaharul, se adauga untul moale, laptele fierbinte, galbenusurile si se fierbe totul la baie de aburi. Spre sfarsit se adauga nucile coapte si macinate. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ciocolata se rupe bucati mici, se adauga untul si se lasa la topit pe baie de aburi. Se lasa blatul la racit, apoi se taie, se insiropeaza si se toarna crema de caramel. Se orneaza cu glazura de ciocolata.
Tortul de ciocolata cu crema caramel se serveste dupa ce a stat la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post