Tort de ciocolata si caise

Aceasta reteta de tort de ciocolata cu caise are blat cu unt si ciocolata cu lapte si migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 120g zahar fin sau pudra
  • 150g unt
  • 100g ciocolata cu lapte
  • 85g faina tip 000
  • 50g migdale fin macinate (cu moara)
  • 1 vanilie
  • 1 lingurita praf de copt.
  • Pentru crema:
  • frisca
  • gem de caise
  • iaurt
  • caise proaspete bucati (optional)

Mod de preparare

Blat cu unt si ciocolata cu lapte+ migdale. Crema nefiarta cu iaurt, gem de caise si frisca.

Blatul nu se insiropeaza. Are mult unt si este extrem de moale.
Ciocolata il face fraged si ea. Daca as fi folosit numai migdale in blat, ar fi fost uleios, sigur.

Se topeste ciocolata si se lasa la racit. Se bat galbenusurile cu untul moale, zahar si vanilie. Se bat albusurile spuma. In crema de unt se adauga ciocolata si se amesteca bine, apoi migdalele si faina, alternand cu albusurile. Am folosit forma de 24 cm.

Am folosit in mod special ciocolata cu lapte, pentru sotul meu. Eu as fi pus ciocolata neagra. Nici cacao nu am folosit, tocmai pentru a avea gust de unt cu ciocolata.

Blatul se poate face si cu alune sau nuca, depinde de compozitia cremei. Daca se renunta la unt, cred ca se poate folosi numai faina de migdale. Ramane de vazut cantitatea necesara.

Crema este legata cu gelatina, nimic fiert. Se potriveste cu blatul, de minune.
Cand creez un astfel de blat, estimez faina si cand trec la fapte notez cantitatea folosita.
Ca idee, nu pun niciodata faina multa cum fac la o prajitura. Vreau ca blatul sa fie moale. De asemenea, nu pun mult praf de copt, pentru ca inalta prea mult, dar si aspreste blatul.


Tortul de ciocolata si caise se lasa la frigider pana se intareste crema, dupa care se poate servi.

Reteta de tort de ciocolata si caise a fost propusa de dorina69 pe forum culinar.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Miez de lapte by Delaco pe pat de cruton cu somon fume, crema de aceto balsamic si icre rosii cu susan

Astazi este ziua "gustarelelor" ! Si-am "abordat" un clasic. Sper sa fie pe-al vostru gust.

Miez de lapte by Delaco pe pat de cruton cu somon fume, crema de aceto balsamic si icre rosii cu susan
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide