Tortul de ciocolata alba cu zmeura este un tort senzational. Este o reteta de tort cu fructe potrivit pentru orice ocazie festiva.
Blatul:
faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitie. Se mixeaza totul- afara de zmeura- la viteza cea mai mare a mixerului! Se toarna intr-o tava de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt si se coace cca 25 min. Zmeura se zdobeste cu furculita si se presoara deasupra blatului. Se scoate si se lasa la racit.
Jeleu de zmeura:
zmeura se paseaza si se strecoara. Gelatina se inmoaie in apa rece. Piureul de zmeura se incalzeste cu zaharul apoi se adauga gelatina dizolvata la microunde. Se toarna intr-un castron de metal in forma de cupola. Se da la congelator sa se intareasca rapid!
Jeleul de ananas (optional):
se pune la fiert compotul cu zaharul timp de 20-30 de minute. Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se topeste la micro, se adauga peste compotul caldut.
Spuma de ciocolata:
se da in fiert laptele cu 70 ml frisca, se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si se adauga in compozitia calda de lapte. Se bate apoi pe bain-marie pana incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca bine ca sa se topeasca, apoi se incorporeaza restul de frisca.
Asamblare:
Se asaza inelul in jurul blatului. Se asaza jeleul de zmeura deasupra blatului apoi se adauga jeleul de ananas caldut in jurul jeleului de zmeura, se adauga spuma de ciocolata alba deasupra si se da tortul la frigider minim 4 ore. Se decoreaza cu ciocolata si cu migdale rumenite cu zahar.
Reteta Tort de ciocolata alb cu inima roz de zmeura a fost propusa de diamond Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post