Tort de ciocolata alba cu inima roz de zmeura

Tortul de ciocolata alba cu zmeura este un tort senzational. Este o reteta de tort cu fructe potrivit pentru orice ocazie festiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 30 gr. faina
  • 1 linguritza rasa praf de copt
  • 100 gr. zahar
  • 100 gr. migdale macinate
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 oua
  • 50 ml ulei masline
  • 1 varf cutit sare
  • 100 gr. zmeura
  • Sirop:
  • apa
  • zahar
  • o linguritza de coaja de lamaie rasa
  • Jeleul de zmeura:
  • 200 gr. zmeura
  • 5 gr. gelatina
  • 30 gr. zahar
  • Jeleul de ananas (optional):
  • o conserva de ananas bucati
  • 70 gr. zahar
  • 7 gr gelatina
  • Spuma de ciocolata:
  • 200 gr. ciocolata alba
  • 150 ml lapte
  • 330 ml frisca lichida
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul:

faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitie. Se mixeaza totul- afara de zmeura- la viteza cea mai mare a mixerului! Se toarna intr-o tava de tort de 26 cm tapetata cu hartie de copt si se coace cca 25 min. Zmeura se zdobeste cu furculita si se presoara deasupra blatului. Se scoate si se lasa la racit.

Jeleu de zmeura:

zmeura se paseaza si se strecoara. Gelatina se inmoaie in apa rece. Piureul de zmeura se incalzeste cu zaharul apoi se adauga gelatina dizolvata la microunde. Se toarna intr-un castron de metal in forma de cupola. Se da la congelator sa se intareasca rapid!

Jeleul de ananas (optional):

se pune la fiert compotul cu zaharul timp de 20-30 de minute. Gelatina se inmoaie in apa rece, apoi se topeste la micro, se adauga peste compotul caldut.

Spuma de ciocolata:

se da in fiert laptele cu 70 ml frisca, se freaca galbenusurile cu zaharul vanilat si se adauga in compozitia calda de lapte. Se bate apoi pe bain-marie pana incepe sa se ingroase. Se adauga ciocolata maruntita si se amesteca bine ca sa se topeasca, apoi se incorporeaza restul de frisca.

Asamblare:

Se asaza inelul in jurul blatului. Se asaza jeleul de zmeura deasupra blatului apoi se adauga jeleul de ananas caldut in jurul jeleului de zmeura, se adauga spuma de ciocolata alba deasupra si se da tortul la frigider minim 4 ore. Se decoreaza cu ciocolata si cu migdale rumenite cu zahar.


Reteta Tort de ciocolata alb cu inima roz de zmeura a fost propusa de diamond Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors