Se incalzesc untul si uleiul pina se topeste untul. se lasa deoparte sa se racoreasca. Se pun intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt,
Se incalzesc untul si uleiul pina se topeste untul. se lasa deoparte sa se racoreasca.
Se pun intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, vanilia. se adauga laptele si amestecul de unt si ulei.
Se mixeaza la viteza mica pina se formeaza un aluat. se adauga ouale pe rind, mixind dupa fiecare, apoi se adauga si smintina amestecind in continuare. trebuie sa obtinem un aluat de consistenta celui de chec.
Se imparte aluatul in doua tavi si se coace la 175 de grade celsius pina iese scobitoarea curata, nu mai mult. Cind mijlocul nu mai este lichid, se simte ferm la atingere, blatul este gata. scoateti-l din cuptor. lasati-le sa se raceasca.
CREMA
Se topesc ciocolatele (fiecare face cum stie mai bine, eu le avusei pe aragaz in timp ce se coceau blaturile, se inmuiara si le mai pusei citeve reprize de citeva secunde pe foc. aveti grija sa nu se arda daca faceti asa).
Se mixeaza untul cu zaharul pina se face ca o spuma frumoasa, se adauga si ciocolata topita, dar racita, se mixeaza in continuare pina avem o crema fina.
Se pune jumatate intre blaturi si jumatate deasupra tortului. daca vreti sa puneti si pe laterale eu zic sa faceti mai multa crema. eu nu pusei pe laterale, nu mi-ar fi ajuns oricum, dar si tavile in care copsei fura cu marginile oblice.
Pofta buna!
Reteta Tort de ciocolata a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort cu visine si ciocolata,
Tort de ciocolata,
Tort Sacher
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post