Tort de ciocolata

Se incalzesc untul si uleiul pina se topeste untul. se lasa deoparte sa se racoreasca. Se pun intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt,

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 170g unt topit si racit (eu am pus tot pachetul
  • 200g)
  • 120g ulei de floarea soarelui
  • 300ml apa (eu am pus lapte)
  • 400g faina (eu am pus 2 cani de 250ml)
  • 200g zahar brun si 100g zahar tos (eu am pus 2 cani de zahar tos)
  • 50g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 cana smintina fermentata (nu din cea lichida
  • de frisca)
  • 3 oua
  • vanilie
  • crema:
  • 2 ciocolate amarui (eu am pus una cu 57% cacao si una cu lapte)
  • 150g zahar pudra (180g )
  • 200g unt

Mod de preparare

Se incalzesc untul si uleiul pina se topeste untul. se lasa deoparte sa se racoreasca.

Se pun intr-un castron faina, zaharul, cacaua, praful de copt, vanilia. se adauga laptele si amestecul de unt si ulei.

Se mixeaza la viteza mica pina se formeaza un aluat. se adauga ouale pe rind, mixind dupa fiecare, apoi se adauga si smintina amestecind in continuare. trebuie sa obtinem un aluat de consistenta celui de chec.

Se imparte aluatul in doua tavi si se coace la 175 de grade celsius pina iese scobitoarea curata, nu mai mult. Cind mijlocul nu mai este lichid, se simte ferm la atingere, blatul este gata. scoateti-l din cuptor. lasati-le sa se raceasca.

CREMA

Se topesc ciocolatele (fiecare face cum stie mai bine, eu le avusei pe aragaz in timp ce se coceau blaturile, se inmuiara si le mai pusei citeve reprize de citeva secunde pe foc. aveti grija sa nu se arda daca faceti asa).

Se mixeaza untul cu zaharul pina se face ca o spuma frumoasa, se adauga si ciocolata topita, dar racita, se mixeaza in continuare pina avem o crema fina.

Se pune jumatate intre blaturi si jumatate deasupra tortului. daca vreti sa puneti si pe laterale eu zic sa faceti mai multa crema. eu nu pusei pe laterale, nu mi-ar fi ajuns oricum, dar si tavile in care copsei fura cu marginile oblice.
Pofta buna!

Reteta Tort de ciocolata a fost propusa de jenny_kap pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort cu visine si ciocolata,

Tort de ciocolata,

Tort Sacher

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide