1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile se bat spuma cu restul de
1. Se separa ouale: galbenusurile se freaca cu 3/4 din cantitatea de zahar, pana se obtine o crema spumoasa, iar albusurile se bat spuma cu restul de zahar. Se amesteca usor cele 2 compozitii, se adauga faina si cacao, cernute proaspat impreuna si margarina topita si putin calduta.
2. Compozitia obtinuta se pune la copt intr-o forma de tort, captusita cu hartie de copt si se coace, la 165 grade C, timp de 20 de minute.
3. Se prepara crema: zaharul si frisca se pun intr-o cratita pe foc; cand clocoteste amestecul, se adauga ciocolata de menaj rupta in bucati. Se amesteca mereu pana ciocolata s-a topit; se ia crema de pe foc si se pune la racit, apoi se pune in frigider cca. o ora. Apoi o batem bine cu mixerul si rezulta o crema pugoasa.
4. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu sirop facut din apa si zahar, se unge cu 3/4 din cantitatea de cremasi se acopera cu al doilea blat, peste care se pune restul de crema.
5. Ciocolata de menaj se pune in bain-marie si se acopera tortul cu ea. Se orneaza dupa gustul fiecarei gospodine.
Se serveste insotita de un vin alb dulce.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post