Tort de ciocolata

Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si se bate bine. Se pun in compozitie migdalele, ciocolata, romul, faina si albusurile

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 100 gr ciocolata
  • 100 gr migdale sau nuca
  • 50 gr faina
  • 2 oua
  • 1 varf de cutit portocala zaharisita
  • 1 varf de cutit scortisoara
  • 1 paharel rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • ananas
  • frisca

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si se bate bine. Se pun in compozitie migdalele, ciocolata, romul, faina si albusurile batute spuma, zaharul vanilat si scortisoara. Se imparte compozitia in doua si se coc doua blaturi. In mijloc se umple cu crema si se garniseste cu bucatele de ananas.


Se serveste ornat cu frisca.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri delicioase

Cozonac moldovenesc

Prajitura snikers

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca

O alternativa la salata de vinete

Baba Ganoush -salata de vinete arabeasca
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala