Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca cu untul, frecand continuu si cu ciocolata rasa. Se adauga albusurile
Pentru blat, se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca cu untul, frecand continuu si cu ciocolata rasa. Se adauga albusurile spuma, pesmetul, zeama si coaja de lamaie rasa, romul.
Compozitia se coace la foc potrivit, in forma unsa si tapetata cu hartie alba.
Dupa ce s-a racit se rastoarna cu partea neteda deasupra. Se taie, se umple cu crema, se acopera cu glazura de ciocolata si se garniseste cu flori de frisca.
Pentru crema, se amesteca ouale si zaharul pe foc pana se incinge bine compozitia. Se lasa sa se racoreasca. Se adauga untul bine frecat, iar la urma ciocolata bine topita la foc mic si zaharul vanilat.
Pentru glazura, punem la foc mic ciocolata rupta bucati sa se topeasca cu cateva picaturi de apa si zahar. Se freaca pana devine ca o pasta moale.
Se toarna calda peste tortul rece si se niveleaza cu cutitul.
Alte prajituri gasiti aici:
Tarta cu mere si crema de vanilie
Chec cu visine
Tiramisu cu capsuni
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post