Tort de ciocolata

Blatul Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana la topirea totala a aces

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • esenta de rom
  • vanilie
  • Crema: 300 g frisca lichida
  • 300 g ciocolata amaruie
  • nuci
  • visine din visinata
  • Siropul: 250 g zahar
  • esenta de vanilie si coniac

Mod de preparare

Blatul

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga tot zaharul batandu-se in continuare pana la topirea totala a acestuia. Se adauga galbenusurile amestecandu-se usor de jos in sus. Apoi faina. De preferabil folosirea unui tel para. Nu folositi mixerul decat in prima faza (albusurile cu zaharul). Se pune aluatul intr-o forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit aprox. 20 min.

Crema

Ciocolata se rupe bucati, se amesteca cu frisca lichida si se pun pe foc pana la topirea completa a ciocolatei. Se amesteca continuu. Se da la rece 3 ore. Dupa acest timp se transfera crema intr-un bol si se bate cu mixerul 5-10 min.

Blatul se taie transversal in trei. Se insiropeaza cu un sirop de zahar cu coniac. Se umple cu crema, nuci si visine. De preferabil nucile sa fie prajite.

Siropul

Zaharul si 400 g apa se fierb cateva clocote. Dupa racire se pune esenta de vanilie si coniac (sau rom).

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Inima cu mousse ciocolata si visine

Un tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!

Inima cu mousse ciocolata si visine
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide