Tort de castane si migdale

Se fierb castanele pana se pot curati. Apoi se rad pe razatoare cat sunt calde. Se freaca untul spuma. In unt se adauga zaharul cu vanilia si cate un

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 300 g castane
  • 160 g unt
  • 160 g zahar cu vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 180 g migdale
  • 6 albusuri
  • Garnitura:
  • frisca

Mod de preparare

Se fierb castanele pana se pot curati. Apoi se rad pe razatoare cat sunt calde. Se freaca untul spuma. In unt se adauga zaharul cu vanilia si cate un galbenus, dupa fiecare

frecand bine. Dupa aceea se includ migdalele curatate si macinate si castanele rase.

Din nou se amesteca un sfert de ora si se adauga albusurile spuma tari. Se amesteca usor. Se toarna

compozitia intr-o forma unsa.

Se fierbe in bain marie o ora. Se serveste cu frisca.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Placinta cu mere delicioasa

Prajitura cu biscuiti lamaie si nuca

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Rulada aperitiv cu spanac

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Oana. Eu am facut cantitate tripla, am sa scriu reteta pentru o singura rulada....

Rulada aperitiv cu spanac
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala