Tort de castane garnisit cu frisca

Prepararea tortului Se freaca bine zaharul cu galbenusurile. Se amesteca usor cu pesmetul, putina scortisoara, castanele fiert

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 280 g zahar
  • 12 galbenusuri
  • 280 g castane
  • o mana plina pesmet
  • scortisoara pudra
  • 6 albusuri
  • Pentru garnitura
  • frisca
  • fructe rosii din dulceata

Mod de preparare

Prepararea tortului

Se freaca bine zaharul cu galbenusurile. Se amesteca usor cu pesmetul, putina scortisoara, castanele fierte bine, curatate si taiate fin. Se adauga spuma tare a albusurilor. Compozitia se coace incet, in forma de tort unsa cu unt, timp de 3/4 ora.

Se garniseste cu frisca si fructe din dulceata.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide