Tort de castane cu glazura de lamaie

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma. Se adauga castanele fierte si t

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 12 galbenusuri
  • 300 g zahar pisat cu vanilie
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 300 g castane fierte
  • 8 albusuri
  • 1 lingura pesmet pisat
  • Glazura:
  • 200 g zahar
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • Garnitura:
  • castane glasate
  • fructe zaharisite

Mod de preparare

Blatul. Se amesteca jumatate de ora galbenusurile cu zaharul, coaja si zeama de la o lamaie pana se face totul spuma.

Se adauga castanele fierte si taiate marunt si se

amesteca din nou bine. Apoi se adauga spuma albusurilor si pesmetul pisat si se amesteca usor. Se unge forma si se coace incet 3/4 ora.

Dupa ce blatul s-a racit se scoate cercul si i se aplica glazura de lamaie.

Se decoreaza cu castane intregi fierte si inmuiate in zahar legat, iar in mijlocul tortului se aranjeaza fructe zaharisite in diferite figuri sau flori.

Glazura. Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta dorita.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Budinca de orez cu mere

Prajitura Negresa

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors