Tort de castane cu frisca pralinata

Se bat ouale cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane, se amesteca s

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri piure de castane
  • 4 linguri faina
  • 100 ml rom pentru stropit foile
  • Umplutura:
  • 200 g alune
  • 200 g zahar pentru caramelizat alunele
  • 300 g frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat sau baton de vanilie
  • Garnitura:
  • 200 g frisca
  • 200 g zahar pentru beteala de zahar ars

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul pe coltul masinii sau la foc mic si cand compozitia sta pe tel consistent se adauga faina si piureul de castane, se amesteca si se toarna totul intr-o

forma in strat de 1 cm grosime.

Dupa coacere si racire se taie blatul in doua si se stropeste cu rom. Se umple cu frisca pralinata, adica frisca batuta, indulcita si vanilata se amesteca

usor cu pralineul (nugaua, alunele caramelizate in zahar si pisate).

Se orneaza totul cu frisca si cu beteala de zahar ars.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Deliciu cu visine si bezea

Prajitura cu rom si visine

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors