Tort de castane cu crema de ciocolata si cafea

Blatul Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 5 oua
  • vanilie
  • pahar zahar
  • 500 g castane
  • Crema
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • 1 ceasca lapte
  • 1 cescuta cafea
  • 1 cescuta
  • rom
  • Garnitura
  • frisca
  • Blatul
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte
  • curatate si
  • date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece
  • se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a
  • scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se
  • umple tortul
  • Crema. Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra
  • se
  • adauga ciocolata rasa topita in lapte
  • cafeaua si romul. in loc de cafea se poate folosi franc
  • sau cicoare care este mai aromata. Compozitia se amesteca cu miezul din blat
  • dupa care
  • se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de
  • crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca

Mod de preparare

Blatul

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece

se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se umple tortul.

Crema.

Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga ciocolata rasa topita in lapte, cafeaua si romul.

In loc de cafea se poate folosi cicoare care este mai aromata.

Compozitia se amesteca cu miezul din blat, dupa care

se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors