Tort de castane cu crema de ciocolata si cafea

Blatul Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 5 oua
  • vanilie
  • pahar zahar
  • 500 g castane
  • Crema
  • 250 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 batoane ciocolata rasa
  • 1 ceasca lapte
  • 1 cescuta cafea
  • 1 cescuta
  • rom
  • Garnitura
  • frisca
  • Blatul
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte
  • curatate si
  • date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece
  • se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a
  • scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se
  • umple tortul
  • Crema. Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra
  • se
  • adauga ciocolata rasa topita in lapte
  • cafeaua si romul. in loc de cafea se poate folosi franc
  • sau cicoare care este mai aromata. Compozitia se amesteca cu miezul din blat
  • dupa care
  • se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de
  • crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca

Mod de preparare

Blatul

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Se adauga castanele fierte, curatate si date prin masina si albusurile spuma. Se coace compozitia in forma unsa. Cand este rece

se taie un capac subtire din blat si cu o lingura se scoate miezul dinauntru. Tot ceea ce s-a scos din blat se faramiteaza cu furculita si se amesteca cu jumatate din crema cu care se umple tortul.

Crema.

Untul se freaca spuma. Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra, se adauga ciocolata rasa topita in lapte, cafeaua si romul.

In loc de cafea se poate folosi cicoare care este mai aromata.

Compozitia se amesteca cu miezul din blat, dupa care

se umple cu ea golul din blat. Se pune capacul deasupra si se imbraca tortul cu restul de crema. Se poate umple golul si cu frisca in loc de crema. Se garniseste desupra cu frisca.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide