Tort de castane aromat

Se freaca bine zaharul cu galbenusurile. Se amesteca usor cu pesmetul, scortisoara, castanele fierte bine, curatate si taiate fin. Se adauga spuma tar

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 280 g zahar
  • 12 galbenusuri
  • 280 g castane
  • o mana plina pesmet
  • putina scortisoara pudra
  • 6 albusuri
  • Garnitura:
  • frisca
  • fructe rosii din dulceata

Mod de preparare

Se freaca bine zaharul cu galbenusurile. Se amesteca usor cu pesmetul, scortisoara, castanele fierte bine, curatate si taiate fin. Se adauga spuma tare a albusurilor.

Compozitia se coace incet, in forma de tort unsa cu unt, timp de 3/4 ora.

Se garniseste cu frisca si fructe din dulceata.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Tarta cu zmeura si branza dulce

Tort tiramisu

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura Dobos

  Oare este un lucru normal să realizezi că nu ai făcut niciodată prăjitura ta preferată? haha:)). Am făcut...

Desert prajitura Dobos
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala