Albusurile de oua cu 250 g zahar se bat spuma. Se adauga 250 g castane fierte si zdobite si 2 linguri de faina. Se toarna intr-o tava unsa cu unt si t
Albusurile de oua cu 250 g zahar se bat spuma. Se adauga 250 g castane fierte si zdobite si 2 linguri de faina. Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga la cuptor. Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua si se umple cu crema.
Crema: se fierbe un sirop din 250 g zahar, 100 ml apa si un zahar vanilat. Se ia de pe foc, se adauga 250 g castane fierte si zdrobite, 60 g unt si se amesteca pana cand acesta din urma se topeste. Se baga la frigider pana se intareste. Blatul se unge cu aceasta crema. Se glazureaza cu ciocolata.
Glazura: se freaca 20 g unt cu 50 g cacao, se fierbe un sirop dens din 100 g zahar si 50 ml apa, dupa care se toarna peste untul cu cacao si se amesteca bine.
Alte retete tort recomandate
Tort diplomat
Tiramisu
ort cu mere intregi
m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala