1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C. 2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si m
1. Se incalzeste cuptorul la 200 °C.
2. Se bat ouale cu 2 linguri de apa fierbinte si 120 g zahar; se inglobeaza cele doua sortimente de faina si migdalele macinate.
3. Se asaza compozitia intr-o forma de tort unsa (Ø 26 cm) si se coace la cuptor la cca 30 minute.
4. Se scoate si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
5. Se prepara o budinca din praf, 60 g zahar si lapte, conform indicatiilor de pe ambalaj.
6. Se curata, se taie cuburi si se inglobeaza 300 g capsuni.
7. Blatul se taie pe doua niveluri si in jurul blatului inferior se asaza un inel pentru torturi.
8. Se asaza budinca pe blat si se acopera cu al doilea blat.
9. Se da la frigider 2 ore.
10. Fulgii de migdale se prajesc intr-o tigaie de teflon, fara adaos de grasime, pana incep sa miroasa.
11. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca.
12. Restul de capsuni se taie jumatati.
13. Se bate frisca si se unge tortul cu 2/3 din cantitatea de frisca.
14. Restul de frisca se spriteaza in cercuri pe suprafata tortului.
15. Tortul se decoreaza cu jumatati de capsuni si fulgi de migdale.
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios