Se despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare. Faina se cerne intr-un b
Se despart galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile la care se adauga zaharul si se bate in continuare pana devine tare. Faina se cerne intr-un bol si se amesteca cu migdalele. Se amesteca galbenusurile, zeama de portocale si coaja de la portocale razuita iar apoi se adauga incet la spuma. Se adauga incet la aceasta compozitie si faina. Se tapeteaaza o tava cu forma de tort rotunda cu hartie de copt si se toarna aluatul in ea. Se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la o temperatura de 180 de grade Celsius pana se rumeste timp de 25 de minute. Apoi se scoate blatul de biscuiti si se lasa sa se raceasca. Se spala, se curata capsunile si se taie in lung. Portocalele se curata se desfac si se indeparteaza pielita alba. Se bate frisca, se adauga zaharul praf, intaritorul de frisca si interiorul vaniliei. Blatul se taie in doua pe orizontala si peste partea de jos se pun ¾ din bucatile de portocale dupa care se stropeste cu cu 2 linguri de lichior de portocale si se acopera cu un strat de frisca (cam jumatate din cantitatea de frisca).
Se pune deasupra cel de-al doilea blat si se stropeste cu restul lichiorului. In exterior, tortul se acopera cu frisca ramasa (si in lateral) si deasupra se pun bucatile de capsuni si restul bucatilor de portocale. In lateral se acopera cu fisticul maruntit.
Alte retete recomandate
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post