Tort de capsuni cu mascarpone

Tortul de capsuni cu mascarpone este absolut delicios. Cu crema fina si aroma intensa de capsuni este un tort delicios si aspectuos, perfect pentru orice moment de sarbatoare.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluat 1:
  • 3 parti faina
  • 2 parti margarina
  • 1 parte zahar
  • 120 g faina
  • 80 g margarina
  • 40 g zahar
  • Aluat 2:
  • 4 oua
  • 2 linguri faina(30 g)
  • 2 linguri amidon de porumb/maizena(25 g )
  • 4 linguri de zahar(60 g)
  • 1 vf cutit sare
  • 3 g lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja de portocala (rasa)
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 100 g ciocolata alba
  • 500-600 g capsuni
  • 50 g zahar
  • Glazura:
  • 50 g cioco de lapte
  • 1 lingura smantana de frisca
  • 2 linguri apa minerala

Mod de preparare

Aluat 1:

toate ingredientele se framanta putin. Se face o bila si se pune la frigider 30 minute. Se intinde in tava prin presare cu mana. Se da la copt la 170-180 gradeC pana devine auriu-foarte putin maroniu. Se lasa la racit.

Aluat2:

se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu praful de sare, iar galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, coaja rasa, apoi se amesteca. Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt si se aduga putin cate putin la amestecul de oua. Se toarna in tava unsa si tapetata cu faina. Cuptorul se incalzeste in prealabil la 165 gradeC. Se da la cuptor pana devine auriu.25-30 minute.

Crema:

cateva capsune se fac piure impreuna cu zaharul Se amesteca usor pana se topeste zaharul. Se pastreaza putin piure de capsuni iar restul de capsune se taie cubulete(se lasa cateva si pentru decorat) Se topeste ciocolata alba,se amesteca cu mascarpone. Apoi se pune amestecul de mascarpone cu ciocolata alba in piureul de capsuni si se amesteca.

Se incepe montatul:

Primul blat(aluat 1) se unge cu ceva(1-2 linguri) marmelada de capsune incalzita. Blatul pandispan se taie in doua felii. Partea de jos a blatului se asaza peste blatul uns cu marmelada peste care punem 1/3 din crema de mascarpone, dupa care, imprastiem frumos bucatelele de capsune. Se acopera cu 1/3 din crema (cealalta treime,e pentru deasupra) Se netezeste putin crema. Apoi se acopera cu jumatatea cealalta de blat. Se apasa usor de tot cu palmele peste blat. Se acopera cu restul de crema tortul-deasupra si putin pe margini cat sa fie uns. Iar peste crema se pune cu o lingura piureul de capsuni.

Glazura:

feliute de migdale pentru marginea tortului:nse rumenesc felioarele de migdale foarte putin intr-o tigae teflonata, apoi se decoreaza marginea tortului cu ele. Se topeste ciocolata intr-un castronel pe baie de aburi se aduga smantana si se amesteca bine, apoi apa carbogazoasa. Glazura nu se va intari(asta e intentia). Se pune peste piureul de capsuni. Se decoreaza cu capsuni.


Reteta Tort de capsuni cu mascarpone a fost propusa de MAYA

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide