Tort de capsuni cu iaurt

1. Se incalzeste cuptorul 180 °C 2. Se bate untul cu 150 g zahar; se inglobeaza ouale, apoi faina amestecata cu praf de copt si laptele. 3. Se asaz

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 220 g zahar
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 ml lapte
  • 8 foi gelatina
  • 500 g iaurt
  • 200 ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 g capsuni
  • 150 ml sirop de capsuni
  • 1 plic Tort Gelee rosu

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul 180 °C

2. Se bate untul cu 150 g zahar; se inglobeaza ouale, apoi faina amestecata cu praf de copt si laptele.

3. Se asaza aluatul intr-o forma de tort ( Ø 28 cm) si se coace 35 min.

4. Se scoate si se lasa sa se raceasca.

5. Se inmoaie gelatina. Se amesteca iaurtul cu 70 g zahar.

6. Se dizolva gelatina si se inglobeaza. Cand compozitia incepe sa se intareasca, se inglobeaza frisca batuta cu zahar vanilat.

7. Blatul se asaza pe un platou si se asaza de jur imprejur inelul formei.

8. Se taie jumatati capsunile.

9. Se asaza cu partea taiata in exterior pe margine, respectiv pe blat.

10. Se asaza deasupra crema si se da la frigider cca 3 ore.

11. Se prepara glazura, sirop de capsuni si 50 ml apa, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se lasa sa se intareasca.

12. Se decoreaza cu frunze de menta si capsuni, dupa fantezie.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors