Tort de capsuni cu crema de smantana

Spalam capsunile, indepartam frunzele si le scurgem. Punem deoparte 4-5 bucati pentru decor. Amestecam bine smantana si zaharul vanilat. Dizolvam gela

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 35 dkg capsuni proaspete
  • 4 dl smantana
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic (cca. 10 g) praf de gelatina
  • 3-4 linguri suc de mere
  • 1-2 lingurite rom
  • 2 linguri fulgi de ciocolata
  • 1 dl frisca

Mod de preparare

Spalam capsunile, indepartam frunzele si le scurgem. Punem deoparte 4-5 bucati pentru decor. Amestecam bine smantana si zaharul vanilat. Dizolvam gelatina conform instructiunilor, o lasam putin la rece, apoi o adaugam la smantana. Lasam la rece pana se intareste. Asezam intr-o forma de tort de 20 de cm in diametru 2 straturi de piscoturi (le rupem in 2 sau 4). Stropim piscoturile cu sucul de mere amestecat cu romul si asezam capsunile (taiem in jumatate 6 capsuni mari). Turnam restul de crema in mijlocul tortului. Intindem crema si decoram cu capsuni. Punem la frigider 3 ore. Decoram cu fulgi de ciocolata, frisca si restul capsunilor puse deoparte. Se consuma imediat.
Alte torturi si prajituri

Tort visine

Tort mere

Tort tiramisu

Diplomat

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Mancare de varza cu marar

Mancare de cartofi delicioasa cu masline

Mancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...

Parteneri
Gustos.RO

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
ReteteCulinare.RO

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post

Negresa cu cafea, caramel si nuci - de post