Tort de capsuni

Blatul: Se face un aluat de pandispan batand bine ouale intregi cu zaharul pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • arome
  • Umplutura:
  • 750 gr capsuni
  • 250 gr frisca
  • 50 gr ciocolata
  • sirop parfumat cu vanilie
  • Garnitura:
  • 250 gr frisca
  • capsuni
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul:

Se face un aluat de pandispan batand bine ouale intregi cu zaharul pana ce compozitia se face ca o crema, iar volumul ei a crescut de 2-3 ori. Se adauga faina si

aromele si se mai amesteca putin.

Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Dupa ce s-a copt si s-a racit, se taie un capac gros de cca 1 cm si se pastreaza pe o farfurie.

Umplutura:

Restul blatului, felia (partea) inferioara, se goleste de miez cu grija sa nu se sparga peretii sau fundul lui. Miezul scos se faramiteaza si se amesteca cu capsunile. Capsunile mari se taie in doua. Se adauga frisca si ciocolata taiata bucatele. Cu acest amestec se umple golul din mijlocul blatului si se acopera cu capacul de pandispan stropit cu putin sirop parfumat cu vanilie.

Tortul se imbraca cu frisca si se decoreaza cu cateva capsuni si putina ciocolata rasa.

Se da la frigider unde este bine sa stea cateva ore, pentru ca blatul sa se imbibe de sucul si aroma fructelor.
Pofta buna!

Alteretete

cu capsuni gasiti aici:

Spuma de capsuni

Tort de ciocolata cu crema de capsuni

Crema de zahar ars cu capsuni

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Luscos ardelenesc

"Retete de Pasti"  M-am inspirat de la stimata doamna Chef Sylvia Boutiere. 

Luscos ardelenesc
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala