Tort de capsuni

Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se p

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat
  • 2 oua mijlocii
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 165g faina
  • 125g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • ½ lingurita bicarbonate sodium
  • Crema: 100g unt
  • 120g zahar
  • 200g capsuni pasate+lapte devine aproximativ 400ml
  • 2 galbenusuri
  • 40g amidon

Mod de preparare

Se bat ouale cu zahar si zahar vanilat, se adauga uleiul, laptele caldut si se omogenizeaza. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul. Se pune in forma tapetata cu hartie pergament (diam. 20cm) si se da la cuptor.

Se scoate blatul si, dupa ce s-a racit, se taie pe 3 niveluri.

Se paseaza capsunile. Se pun intr-o cana de masurat si se adauga lapte pana la 400ml. Se pune totul pe foc, impreuna cu zahar.

Se amesteca galbenusurile cu amidon si putin lapte(din aceeasi cantitate). Cand laptele da in clocot se ia de pe foc si se adauga amestecul cu amidon. Se amesteca bine si se lasa la racit(ideal in apa rece , amestecand din cand in cand , astfel nu se face coaja deasupra).

Se bate untul si se adauga, putin cate putin ,in budinca de capsuni. Se bate bine cu mixerul, de fiecare data. Se lasa putin la rece. Se imparte crema in 3 parti, o parte o patram pentru ornarea tortul.

Se imbraca forma de tort in folie de plastic si se monteaza tortul. Se da la rece 3 ore. Se asaza pe un platou , se imbraca si se orneaza cu restul de crema.
Se decoreaza cu capsuni.

Alte torturi recomandate

Tiramisu

Diplomat

Tort cu visine

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide