Blatul: Ouale se freaca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se adauga faina. Se coace in forma de savarina, dupa care blatul rece se unge cu un
Blatul:
Ouale se freaca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se adauga faina.
Se coace in forma de savarina, dupa care blatul rece se unge cu un strat subtire de frisca, ca sa nu fuga crema. Peste frisca se face o coroana din 12 cirese.
Crema:
Se fierbe laptele cu vanilie. Se inmoaie biscuitii in lapte, se dau prin sita, obtinandu-se un piure, care se pune sa fiarba. Separat se bat ouale intregi cu zaharul.
Se adauga piureul de biscuiti si se amesteca bine.
Se unge o forma, se caramelizeaza forma, se toarna compozitia si se fierbe in bain marie, in cuptor, timp de 20 - 25 min.
Garnitura:
In timpul acesta se fierb in sirop, pe rand, jumatatile de caise apoi ciresele fara samburi. Siropul ramas se amesteca cu marmelada si se reduce fierband, ramanand un sos in care se toarna lichiorul.
Peste blatul acoperit cu frisca se toarna crema fiarta si racita. De jur imprejur pe crema se pun caisele si in mijlocul lor se asaza cate o cireasa.
In mijlocul gol se toarna sosul de caise.
Pofta buna!
Va recomandam si alte retete de dulciuri:
Tarta cu zmeura si branza dulce
Prajitura cu caise
Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post