Tort de caise delicios

Blatul: Ouale se freaca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se adauga faina. Se coace in forma de savarina, dupa care blatul rece se unge cu un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar vanilat
  • coaja si zeama unei lamai
  • 200 gr faina
  • frisca
  • Crema:
  • 250 ml lapte
  • vanilie
  • 60 gr biscuiti fini
  • 75 gr zahar pudra
  • 2 oua
  • Garnitura:
  • siropul (125 g zahar
  • 250 ml apa. 1/2 baton vanilie)
  • 8 caise potrivit de coapte
  • 20 cirese frumoase
  • 3-6 linguri marmelada caise
  • 1 paharel lichior

Mod de preparare

Blatul:

Ouale se freaca cu zaharul, coaja rasa si zeama de lamaie. Se adauga faina.

Se coace in forma de savarina, dupa care blatul rece se unge cu un strat subtire de frisca, ca sa nu fuga crema. Peste frisca se face o coroana din 12 cirese.

Crema:

Se fierbe laptele cu vanilie. Se inmoaie biscuitii in lapte, se dau prin sita, obtinandu-se un piure, care se pune sa fiarba. Separat se bat ouale intregi cu zaharul.

Se adauga piureul de biscuiti si se amesteca bine.

Se unge o forma, se caramelizeaza forma, se toarna compozitia si se fierbe in bain marie, in cuptor, timp de 20 - 25 min.

Garnitura:

In timpul acesta se fierb in sirop, pe rand, jumatatile de caise apoi ciresele fara samburi. Siropul ramas se amesteca cu marmelada si se reduce fierband, ramanand un sos in care se toarna lichiorul.

Peste blatul acoperit cu frisca se toarna crema fiarta si racita. De jur imprejur pe crema se pun caisele si in mijlocul lor se asaza cate o cireasa.

In mijlocul gol se toarna sosul de caise.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete de dulciuri:

Tarta cu zmeura si branza dulce

Prajitura cu caise

Desert cu cocos si capsuni pe blat de biscuiti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata

De la un timp am devenit mare fan al sfeclei roșii, așa că încerc să o includ în diverse rețete cum este și...

Bors de cartofi cu sfecla rosie si costita afumata
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala