Blatul-budinca: Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare. Separat se bat intr-un vas, cu
Blatul-budinca:
Se fierbe laptele vanilat cu faina timp de 7-8 min, se amesteca cu zaharul si se fierbe in continuare.
Separat se bat intr-un vas, cu furculita, 2 albusuri, care
se amesteca cu laptele si faina, nu insa pe foc, ca sa nu fiarba albusurile. Se mai adauga inca 3 albusuri batute spuma tare.
Se unge forma cu unt, se pudreaza cu zahar, se toarna
compozitia fara sa se umple forma pana sus.
Se pune la fiert in bain marie, timp de 12-15 minute.
Crema:
Se fierb caisele, se desfac in doua, se scot samburii si se arunca, iar jumatatile se pun in siropul vanilat preparat.
Apa in care fierb caisele sa nu clocoteasca, ci numai sa faca ochiuri. Dupa ce sunt fierte, se mai lasa in putin sirop la caldura. Restul de sirop se varsa intr-un vas si se reduce la jumatate prin fierbere.
Se leaga cu 4-5 linguri de marmelada de caise si se parfumeaza cu rom.
Blatul-budinca se pune pe o farfurie rotunda si se asaza caisele in forma de coroana imprejurul lui, scurse de sirop, iar la mijloc se pune o caisa frumoasa sau o
rondela de portocala zaharisita sau jumatate de migdala. Se garniseste cu coaja de portocala, apoi se stropesc caisele cu siropul lor.
Tortul trebuie lasat fara sos, sa ramana alb.
Se serveste cald.
Alte torturi recomandate:
Tort diplomat
Tort cu mere si crema de zahar ars
Tort de ciocolata
m-am inspirat de la Laura Adamache cu mici modificari in rest reteta este superba
Desert cozonac cu dovleacIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala