Tortul de branza si miere este desertul ideal pentru copii. Pentru pragatirea lui incepem prin a da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-po
Tortul de branza si miere este desertul ideal pentru copii. Pentru pragatirea lui incepem prin a da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc mic-potrivit (160°C). Se separa albusurile de galbenusuri. Faina se cerne. Forma se unge cu putin ulei apoi se tapeteaza cu hartie de copt - hartia de pe margine sa fie putin mai inalta decat forma.
Intr-un castron mai mare se pune branza si mierea si se face pasta. (sau se poate trece branza prin sita si apoi amesteca bine cu mierea). Apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare. Se presara faina putin cate putin, apoi se toarna sucul de lamaie si romul. Se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Jumatate din spuma de albusuri se adauga peste compozitia de branza si se amesteca bine. Se adauga si restul de albus si se amesteca usor, dar bine, de jos in sus - ca si cum am taia compozitia. Se toarna in forma si se coace la foc mic-potrivit (160°C) pana cand o scobitoare infipta in centru iese curata, eu am lasat aproape 1 ora si jumatate (dupa 40 de min. de copt am acoperit cu o folie de aluminiu).
Cand e gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca dupa care se poate scoate din forma. Reteta Tort de branza si miere a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete de tort gasiti aici:
Tort de branza,
Tort cu capsuni simplu si bun,
Tort de portocale Pansy
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post