Tort de branza si ciocolata

BLATUL Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceas

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 gabenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 8 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 lingurite otet
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta vanilie
  • CREMA:
  • 250 g branza dulce sau ricotta - scursa bine de zeama (la temperatura camerei)
  • 250g branza-crema (la temperatura camerei)
  • 15g zmeura congelata-uscata (freeze-dry)
  • 140g ciocolata de zmeura
  • 60ml lapte
  • INSIROPARE BLAT:
  • 150~200 ml sirop de zmeura
  • glazura
  • 360g ciocolata amaruie (sau cu lapte - dupa preferinta)
  • 200ml smantana pt. frisca

Mod de preparare

BLATUL

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pana se albesc si-si maresc volumul.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si otetul. 1/4 din aceasta spuma se adauga la galbenusuri si se amesteca bine.

Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu amidonul, cacaua si praful de copt si se omogenizeaza.

Se adauga si restul de albus, in doua reprize, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.

Se adauga vanilia si se toarna totul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace aprox. 40 min. (se incearca cu scobitoarea).

Se lasa sa se racoreasca putin dupa care se scoate din forma si se lasa pe un gratar pana se raceste complet.

CREMA

Branza crema si branza dulce se amesteca bine. Ciocolata se topeste la BM impreuna cu laptele si se toarna apoi peste branzeturile amestecate. Se omogenizeaza. Se adauga si zmeura "faramitata" putin si se amesteca. INSIROPARE BLAT Blatul se taie in trei. Fiindca n-am vrut sa iasa un tort patratos, am taiat o forma octogonala din hartie si-am taiat apoi foile de tort dupa ea.

Se insiropeaza prima foaie, se intinde 1/2 din crema, se aseaza cea de a doua foaie, se insiropeaza, se acopera cu ultima foaie, se preseaza usor, apoi se insiropeaza si aceasta. Se da putin la frigider.

Peste ciocolata tocata se toarna smantana fierbinte si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Se mixeaza putin - pana devine lucioasa - apoi se imbraca tortul.


Se decoreaza dupa preferinta si se da la frigider.Reteta Tort de branza si ciocolata a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de tort gasiti aici:

Tort de branza,

Tort cu capsuni simplu si bun,

Tort de portocale Pansy

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors