Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu dia
Faina se amesteca bine cu margarina, zaharul se freaca cu galbenusurile si se framanta un aluat fraged. Acesta se intinde pe o forma de tort cu diametrul de 26 cm si se coace in cuptor 20 de minute. Inelul formei de tort se fixeaza si se inchide in jurul blatului copt. Blatul se lasa sa se raceasca.
1,25 dl frisca se amesteca cu intaritorul de frisca, se toarna lichiorul de oua si se netezeste peste aluatul pe care l-am copt in forma de tort. Blatul de tort se taie in doua si cu una din ele se acopera crema.
Rubarba maruntita se fierbe in 6 linguri de apa cu 7,5dkg zahar, apoi se strecoara pastrand 2,5 dl din zeama in care a fiert. Gelatina se dilueaza cu zeama ramasa, se pune peste rubarba, se adauga branza, frisca batuta spuma tare. Se amesteca ingredientele usor, 2/3 se pune peste blat, se pune cealalta jumatate din blat, iar deasupra se netezeste crema ramasa (1/3).
Se orneaza cu frisca proaspata, batuta spuma si se presara fistic maruntit. Se pastreaza in frigider pana in momentul servirii.
Alte retete tort recomandate
Tort diplomat
Tiramisu
Tort cu mere intregi
Am gasit aceasta reteta pe blogul "Stefy harnicutza". Am vrut sa-mi maresc colectia de retete-aperitiv care se pot rontai in...
Biscuiti aperitiv, cu cascavalIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala