Tort de branza cu Raffaello

Tortul de branza cu raffaello este o reteta de tort delicat si fin, foarte delicios, ce poate fi pregatit fara frica pentru orice ocazie festiva. Este foarte simplu de facut, iar rezultatul este delicios.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120g biscuiti simpli
  • 60g unt moale
  • 1 cutie lapte de cocos (400g)
  • 7g agar-agar (sau 8g gelatina dizolvata in 50ml apa)
  • 50g zahar (sau 80-100g ca sa iasa mai dulce)
  • 1-2 linguri lichior de cocos (optional)
  • 250g branza-crema la temp. camerei (sau pusa cateva secunde la microunde)
  • bomboane Raffaello
  • 20g fulgi de cocos.

Mod de preparare

Biscuitii se zdrobesc (se pun intr-o punga si se zdrobesc cu facaletul sau se pun in mixer cu tocator). Se amesteca cu untul moale si se "preseaza" pe fundul unei forme detasabile si se da la frigider sa se intareasca. Bomboanele se scot din pungulite. Separat, intr-un castron adanc, se freaca putin branza. Laptele de cocos se amesteca cu agarul si zaharul si se pune pe foc, amestecand continuu. Cand incepe sa fiarba se face focul mai mic si se mai tine cam 2 min. amestecand continuu. Se da deoparte, se adauga lichiorul si se amesteca. Se strecoara si se toarna usor peste branza in care se amesteca continuu; cu amestecul de agar trebuie "lucrat" rapid fiindca se incheaga repede, chiar daca este cald. Se toarna putin din amestecul cu banza peste "blatul" de biscuiti intarit (cat sa-l acopere), se aseaza bomboanele Raffaello pe margine, una langa alta, si se toarna apoi si restul de crema. Se niveleaza (crema acopera si bomboanele), se presara fulgii de cocos, se preseaza usor ca sa se "prinda" de crema si se da la frigider cel putin 2 ore.


Pofta buna! Reteta Tort de branza cu Raffaello a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide