Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu. Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C. Br
Se unge cu unt o forma detasabila de 21-22cm si se imbraca, la exterior, in folie de aluminiu.
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la 160 C.
Branza se amesteca bine cu iaurtul.
Se adauga sucul de lamaie, esenta, amidonul si coaja de lamaie, amestecand bine dupa fiecare.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul dupa care se adauga treptat la compozitia cu branza, amestecand usor cu lingura.
Se toarna totul in forma care se aseaza in tava de la aragaz, iar in tava se toarna apoi apa fierbinte.
Se coace pentru aprox. 1 ora. Se lasa sa se raceasca in forma.
Este un tort foarte cremos, deci trebuie manevrat cu grija cand se taie.
Pentru mai multa "stabilitate" i se poate face o baza din:
120g biscuiti simpli zdrobiti amestecati cu 60g unt si presati bine pe baza formei.
Pofta buna!
Reteta Tort de branza a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro
Alte retete cu branza gasiti aici:
Tort de branza,
Tort cu capsuni simplu si bun,
Tort de portocale Pansy
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post