Tort de biscuiti cu zahar ars

Pentru tortul de biscuiti cu zahar ars se ard intr-o cratita patru linguri de zahar care se sting cu putina apa fierbinte. Se lasa pe coltul masinii pana se dizolva tot zaharul.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg biscuiti
  • 1 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura rom
  • vanilie
  • 100 g nuci sau
  • frisca.

Mod de preparare

Pentru tortul de biscuiti cu zahar ars se ard intr-o cratita patru linguri de zahar care se sting cu putina apa fierbinte. Se lasa pe coltul masinii pana se dizolva tot zaharul. Separat se rnoaie faina cu o ceasca de lapte rece, amestecand bine, pana se desface toata faina. Se mai toarna lapte rece, completand pana la un litru. Se amesteca cu siropul de zahar ars, adaugand si patru linguri de zahar, o lingura de rom si putina vanilie. Se tine pe foc pana incepe crema sa se ingroase. Se da la o parte si se adauga biscuitii sfaramati in bucatele mici. Se amesteca usor cu o lingura si se dau la rece pana ce se patrund bine cu crema. A doua zi se asaza compozitia pe o farfurie rotunda sau dreptunghiulara, iar deasupra se presara nuci tocate, prajiite putin pe masina, sau se acopera tortul cu frisca batuta.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Drob de pui (reteta video)

Drobul de pui este un preparat usor, pregatit din pipote, inimi si ficat de pui, foarte aromat si delicios, ideal pentru...

Drob de pui (reteta video)
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide