Tort de biscuiti cu mousse de ciocolata

Tortul de biscuiti cu mousse de ciocolata este o reteta foarte simpla de tort, dar foarte aspectuoasa si incredibil de delicioasa. Combinatia biscuiti-fructe-ciocolata te va duce cu gandul la vacanta :).

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125g biscuiti pentru ceai
  • 50g unt
  • 340g ciocolata amaruie
  • zeama de la 1 portocala
  • 240ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 170g amestec de fructe uscate si confiate (cirese
  • coaja de portocala
  • lime
  • caise
  • papaya)
  •  
  •  

Mod de preparare

Aceasta reteta de tort de biscuiti se prepara usor si rapid, este un tort foarte aspectuos si delicios! Multumim Rodiva - for the love of cakes pentru reteta.

In primul rand se pregateste baza de biscuiti, cele 125g de biscuiti se macina, se amesteca cu untul topit si se intind uniform pe fundul unei tavi de tort cu fund detasabil. Se da la frigider pentru 1 ora.

Pentru mousse-ul de ciocolata:

mixeaza impreuna ciocolata topita cu zeama de la portocala, smantana si galbenusurile pana cand amestecul este omogen. Adauga fructele uscate si confiate taiate bucati si amesteca.

Toarna mousse-ul peste baza de biscuiti si lasa tortul la frigider peste noapte.


A doua zi orneaza tortul cu biscuiti si mousse de ciocolata cu biscuiti macinati, care imita nisipul si cu trufe de ciocolata.

Tort diplomat

Cozonac fara framantare

Cozonac bun si aromat, preparat cu minim de efort

Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor