E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema de vanilie. Iata o combinatie minunata, care te va surprinde cu siguranta in mod placut!
Incepe cu crema de vanilie, sa aiba timp sa se raceasca! Mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc si se umfla bine. Incorporeaza apoi faina si toarna laptele fierbinte in fir subtire, amestecand in continuu cu
un tel. Pune crema pe foc mic si las-o pana se ingroasa. Ai grija sa amesteci mereu, sa nu se lipeasca! Opreste focul, apoi adauga untul taiat cubulete si extractul de vanilie. Muta crema intr-un bol curat, pune deasupra o folie de plastic ca sa nu se formeze crusta si las-o la racit la temperatura camerei, apoi mut-o in frigider.
Taie sau rupe biscuitii si pune-i intr-un bol incapator. Adauga nuca si stafidele hidratate. Toarna laptele fierbinte peste ciocolata, apoi adauga cacaua, amesteca bine si lasa la racit. Pune esenta de rom si coaja de portocala.
Mixeaza untul moale cu zaharul pudra si adauga-l peste biscuiti. Toarna apoi amestecul de lapte racit si amesteca usor, pana se incorporeaza bine. Rastoarna compozitia de biscuiti intr-o tava de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 26 cm. Niveleaza si preseaza bine, apoi pune deasupra crema de vanilie. Pune tortul la frigider 3-4 ore sau mai bine peste noapte. Decoreaza-l dupa plac inainte sa-l tai felii.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post