Tortul cu banane este foarte aspectuos, gustos si usor de preparat. Este o reteta de tort minunata, perfecta pentru orice sarbatoare.
1. Se bat ouale spuma cu zahar. Se inglobeaza faina amestecata cu amidon si praf de copt. Se tapeteaza o forma de copt cu hartie si se da la cuptor. Se lasa la racit. Se taie pe 3 niveluri.
2. Pentru crema setopeste gelatina, in foarte putina apa, pe foc mic, fara sa fiarba si se lasa la racit. Se amestaca iaurtul cu zahar pudra, zahar vanilat si 1 lingura suc de lamaie. Se adauga gelatina. Se inglobeaza frisca batuta. Se pastreaza putina crema care se va pune deasupra tortului.
3. Se pregateste forma de tort, se tapeteaza cu folie, se asaza primul blat, se insiropeaza, Se taie o banana in doua si pe lung si sa asaza pe blat. Se presara cacao, se asaza jumatate din crema, apoi al doilea blat insiropat, o banana taiata, se presara cacao, cealalta jumatate de crema si ultimul blat insiropat. Deasupre se pune restul de crema. Se tine la frigider 4 ore.
4. Se pudreaza suprafata tortului cu cacao. Se bat 100 ml frisca si se spriteaza pe tort. Se tavaleste o banana prin cacao, se taie felii, se stropeste cu suc de lamaie si se asaza pe rozetele de frisca.
Tortul de banane se serveste rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post