Tort de alune umplut cu marmelada fina

Alunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se c

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 250 g alune
  • 150 g zahar pudra
  • 70 g unt
  • 3 oua
  • lamaie vanilie
  • Umplutura
  • marmelada de caise sau de portocale
  • Garnitura
  • fructe zaharisite din dulceata

Mod de preparare

Alunele se pun in cuptor intr-o tava si se incalzesc pana ce se pot curata usor de coaja subtire, frecandu-se cu un servet aspru, apoi se dau prin masina de nuci.

Untul se freaca spuma, se adauga ouale si zaharul si se freaca bine dupa fiecare ou si dupa fiecare lingurita de zahar. Se adauga coaja rasa si zeama de lamaie.

Se includ usor alunele rasnite.

Se coace in doua foi, in tava unsa cu unt si captusita cu hartie. Cuptorul sa nu fie prea fierbinte.

Tortul gata are aspect de pricomigdala. Se umple cu un strat subtire de marmelada de caise sau de portocale.

Se garniseste cu fructe zaharisite.
Acest tort se poate servi de Florii

Alte retete de tort :

Tort diplomat

Tort de zahar ars

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide