Tort de alune si ciocolata

Blatul. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga alunele prajite, curatate si rasnite, dupa care compozitia s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g alune
  • 6 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g alune
  • 2 batoane ciocolata rasa
  • 150 g unt
  • 4-5 linguri cafea tare
  • Garnitura
  • alune izate

Mod de preparare

Blatul.

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga alunele prajite, curatate si rasnite, dupa care compozitia se coace in forma unsa. Rece se taie orizontal in doua, se

umple cu crema si se imbraca cu aceeasi crema.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, alunele macinate si rasa, in bain marie, apoi se adauga cafeaua. Se ia de pe foc si cand este aproape rece se adauga untul frecat spuma.

Este un tort care se poate pregati pentru Florii
Garnisim tortul cu alune izate si sfaramate.

Alte retete recomandate

Glazura de ciocolata

Tort cu visine Padurea Neagra

Tort de zahar ars

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide