Tort de alune intregi si crema de ciocolata

Blatul. Se bat albusurile cu zaharul si se continua baterea, dupa care se adauga alunele prajite si taiate in doua. Compozitia se coace intr-o tava d

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blatul
  • 10 albusuri
  • 300 g zahar pisat
  • 300 g alune
  • vanilie
  • Crema
  • 10 galbenusuri
  • 10 linguri de zahar pisat
  • 2 linguri lapte
  • 4 batoane vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt
  • 150 g ciocolata
  • Garnitura
  • crema
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul.

Se bat albusurile cu zaharul si se continua baterea, dupa

care se adauga alunele prajite si taiate in doua. Compozitia se coace intr-o tava dreptunghiulara, bine unsa si presarata cu faina.

Blatul inca cald se taie orizontal in 3 felii care se umplu si se imbraca cu crema.

Se garniseste cu ciocolata rasa.

Crema.

Se amesteca in bain marie galbenusurile cu zaharul pisat, laptele si batonul maruntit, pana ce compozitia se ingroasa.

Racita se adauga untul frecat spuma.

Pe o farfurie lunga se asaza o felie de blat de tort care se unge cu crema.

Restul cremei se amesteca cu ciocolata inmuiata. Cu o parte din aceasta crema se unge a doua felie de blat care se acopera cu a treia foaie de blat si apoi cu restul de crema se imbraca tot tortul.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din carne de vita

De mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. ;) Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea...

Rulouri din carne de vita
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide