Tort de alune cu frisca

Se dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si alunele macinate. Din acest

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 150 gr. alune
  • 150 gr. zahar
  • 150 gr. faina
  • 125 gr. margarina
  • 1 ou
  • 1/2 frisca
  • 1/2 esenta de cafea naturala

Mod de preparare

Se dau alunele prin masina de macinat nuci. Se freaca bine margarina cu zaharul intr-un castron. Se adauga oul, faina si alunele macinate. Din acest aluat se coc pe rind trei foi intr-o forma de tort unsa cu "Margarina de la Bunica". Intre foi se pune o crema preparata astfel: frisca batuta se amesteca cu esenta de cafea si se indulceste dupa gust.

Se garniseste cu aceeasi crema

Alte dulciuri recomandate

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide