Tort de alune cu crema de cafea

Blatul. Se freaca ouale cu zaharul pudra, se adauga alunele prajite si rasnite si pesmetul fin pisat. Dupa coacere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul
  • 140 g alune
  • 140 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 3 linguri de pesmet
  • 200 g unt
  • 1 ceasca esenta de cafea
  • 4 linguri zahar pudra
  • Garnitura
  • alune izate

Mod de preparare

Blatul.

Se freaca ouale cu zaharul pudra, se adauga alunele prajite si rasnite si pesmetul fin pisat. Dupa coacere si racire blatul taiat in felii se umple cu crema.

.

Se obtine prin omogenizarea perfecta a untului cu zaharul pudra peste care se toarna cate o picatura din esenta de cafea.

Dupa ce s-a imbracat in intregime cu crema, tortul se garniseste si cu alune izate sfaramate.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa

Un chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...

Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide